9 dagen
Reisduur
Istrië, Portorož, Slovenië
Locatie

Deze nieuwe 9 daagse reis gaat naar het grootste schiereiland in de Adriatische zee. We verblijven hier in hotel Vile Park***. Dit hotel is aan de Adriatische kust gelegen. De comfortabele kamers zijn alle voorzien van douche/toilet. We verblijven hier op basis van half pension en de maaltijden zijn in buffet stijl.

Deze reis is alleen als groep te boeken. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Inbegrepen:

  • 8 x overnachting op basis van half pension in 2 persoons kamer.
  • Excursies zoals omschreven. (exclusief entree gelden)
  • Vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur.
  • Op terugreis de koffietafel.

Niet inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Entree’s en gids kosten.
  • Reis en annuleringsverzekering (Deze zijn af te sluiten via JARA Travel)
  • Toeslag 1 pers. kamer

De opstapplaatsen voor deze reis worden aangepast aan het aantal boekingen. De locaties hebben wij door het gehele land en we zorgen ervoor dat u bij instappen in de juiste touringcar zit waardoor u niet meer over hoeft te stappen. informeer bij uw boeking naar de mogelijkheden.

Extra informatie

LandSlovenië
PlaatsPortorož
1

Dag 1

In de vroege ochtend vertrekken we vanaf onze opstapplaats. Via de Duitse autobaan rijden we naar ons overnachting hotel in zuid Duitsland, voor diner en overnachting.
2

Dag 2

Na het ontbijt vervolgen we onze reis via Salzburg en de Tauern autobaan naar Villach en snel daarna passeren we de Oostenrijks-Sloveense grens. In de late middag komen we aan in Portoroz en zullen we inchecken en het diner gebruiken.
3

Dag 3

Vandaag brengen we een bezoek aan het kunstenaarsdorpje Groznjan. Dit dorpje is bekend om zijn mooie uitzichten en de kunstenaars die hier werken.
4

Dag 4

Na het ontbijt verlaten we Portoroz voor een bezoek aan de Italiaanse stad Triëst. Deze oude stad die reeds voor onze jaartelling als vesting bekend was is in de 19e eeuw flink veranderd door de ontwikkelingen na de 1e en 2e wereldoorlog. Hier bestaat de mogelijkheid om een rondleiding te boeken o.l.v. een lokale gids.
Gedurende de voormiddag bent u vrij om van de faciliteiten die het hotel biedt te genieten. Rond het middaguur vertrekken we naar Piran. Dit is een oude mediterrane stad. In de oude binnenstad is een rijke geschiedenis terug te vinden met nauwe steegjes, middeleeuwse architectuur en een openlucht museum. Hier bestaat ook de mogelijkheid om een rondwandeling te maken o.l.v. een lokale gids.

5

Dag 5

Deze dag bent u vrij. U kunt genieten van de omgeving van het hotel en de vele faciliteiten of een dag lekker ontspannen.
6

Dag 6

Ons reisdoel vandaag zijn de bekende grotten van Postoja. Deze grot met een lengte van ruim 20 km is de langste grot van Slovenië en de op 1 na grootste druipsteengrot ter wereld. Het is de meest bezochte attractie van Slovenië. De grotten waren in de 13e eeuw al bekend en zijn in 1819 voor het publiek open gesteld.
7

Dag 7

Voor de paarden liefhebbers mag een bezoek aan de Hof stoeterij Lippiza niet ontbreken. Deze stoeterij die in 1580 werd opgericht en tot 1915 bestond is de bakermat van de bekende Lippizaner paarden. Tegenwoordig bezit de stoeterij, die na de 1e wereldoorlog weer in ere hersteld is, nog zo’n 400 paarden.
8

Dag 8

Na het ontbijt verlaten we Portoroz weer om via Oostenrijk naar ons overnachtingshotel in Zuid Duitsland te rijden voor diner en overnachting.
9

Dag 9

Vandaag staat de thuisreis op ons programma. Na het ontbijt rijden we via de Duitse autobanen naar Nederland waar we deze indrukwekkende reis af zullen sluiten met een uitgebreide koffietafel.
Portoroz Istrië Slovenië

Reis Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating