8 dagen
Reisduur
40 personen
Minimaal aantal
Voorjaar
Advies reisperiode
Nauders, Oostenrijk
Locatie

8 daagse reis Nauders Oostenrijk

Nauders is gelegen op een hoogte van 1350m. te midden van de Ötztaler Alpen, de bekende Reschenpass en het drielandenpunt, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. We verblijven deze dagen in het Hotel Dreilanderblick wat net buiten Nauders gelegen is nabij de grensovergang van Oostenrijk naar Italië. Vanaf het hotel hebben we een prachtig uitzicht op de fascinerende bergwereld. Vanuit onze standplaats maken we deze week prachtige excursies naar de omliggende landen evenals een tocht over een gedeelte van het traject met de bekende Bernina Express deze tocht dient u apart bij te boeken. Verdere hoogtepunten zijn de bloemenstad Merano in Italië, de Kaunertaler Gletsjerstrasse met de eeuwige sneeuw en de Silvretta Hochalpenstrasse.

Prijs:  Op basis van:
€ 490,00 p.p. Halfpension / Twee personen op een tweepersoonskamer
Prijs: Optioneel:
€ 110,00 p.p. Toeslag 1 persoonskamer
€  59,00 p.p. Excursiepakket Kaunertaler Gletsjerstrasse en Bernina Express

Prijs is gebaseerd op minimaal 40 personen

Extra informatie

LandOostenrijk
VertrekmaandMei
PlaatsNauders
1

Dag 1

Na een vroeg vertrek rijden we via de Duitse autobanen naar ons hotel in Nauders waar we vroeg in de avond zullen arriveren. Onderweg maken we regelmatig een stop.
2

Dag 2

In de ochtend bent u vrij en direct in de middag staat een excursie naar het bekende Kaunertal op het programma. Deze indrukwekkende tocht biedt prachtige natuur en uitzichten in het 25 km lange Kaunertal. Aan het einde van het dal ligt de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen. Hier is het mogelijk om zowel in de winter als in de zomer te skiën.
3

Dag 3

Op deze dag bezoeken we het buurland Italië. We brengen een bezoek aan de bloemenstad Merano. Deze stad heeft een rijke historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De bekende arcadestraat van Merano de Via dei Portici wordt als een van de mooiste van europa beschouwd. De tocht naar Merano voert ons door een mooie en zeer vruchtbare streek met vele boom en wijngaarden. De terugreis gaat via de Rechenpass weer naar ons hotel in Nauders.
4

Dag 4

Deze ochtend bent u vrij. U kunt de omgeving verkennen of lekker in het hotel relaxen. In de namiddag brengen we een bezoek aan het belasting vrije staatje Samnaun. Dit stadje is gelegen in de bergen op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Hier kunt u vanaf een van de vele terrasjes genieten van het prachtige uitzicht op de fascinerende bergwereld of tax free inkopen doen.
5

Dag 5

Op deze dag maken we een prachtige excursie naar de Silvretta pass. Na het ontbijt rijden we via Landeck naar de Arlbergpass en vervolgens via het Montafon dal naar het begin van de Silvretta pass. Via de vele haarspeld bochten bereiken we het op 2026 hoogte gelegen stuwmeer de Silvrettastausee. De terugreis gaat door het Paznauntal en de bekende wintersportplaatsen Ischgl, Kappl en See.
6

Dag 6

Vandaag staat er een excursie vol hoogtepunten op ons programm. U heeft de mogelijkheid om een gedeelte van het traject met de Bernina Express mee te maken. Het traject Tirano-Pontresina. Na een pauze bij aankomst rijden terug naar ons hotel in Nauders.
7

Dag 7

Vandaag gaan we de omgeving van Nauders verkennen en gaan we naar de Reschensee. Dit is een stuwmeer dat ontstaan is na de bouw van de dam tussen 1948 en 1950. Door de aanleg is het dorp Graun onder water komen te staan en allen de kerktoren steekt er nog boven de waterspiegel uit. De toren is nog steeds in het symbool in het gemeentewapen van Graun.
8

Dag 8

Na een vroeg ontbijt verlaten we Nauders om via de autobanen weer terug te rijden naar Nederland. In Vaals kunt u nog genieten van een heerlijk diner om nadien naar de opstapplaatsen te rijden.

Opstapplaatsen zijn vanaf de door u gewenste opstapplaats. U bepaalt zelf met uw groep waar u opstapt.

Nauders

Reis Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating