9 dagen
Reisduur
Italië, Molveno
Locatie

Het decor van deze 9 daagse reis is de prachtige en ruige natuur van de Italiaanse Dolomieten.
Vanuit Molveno onze standplaats gelegen aan het prachtige meer maken we diverse excursies. Het ruige hooggebergte en de vele mooie Italiaanse meren. Ook de steden Trento en Riva del Garda zullen we bezoeken. We verblijven in Alpohotel Dolomiti in Molveno dat gelegen is vlak bij het centrum van Molveno. Alle kamers hier zijn voorzien van douche/toilet. Elke morgen staat er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds serveert men een 4 gangen menu. Tijdens deze reis maken we diverse tochten waar u kunt genieten van de prachtige natuur van de Dolomieten en de mooie steden met hun rijke cultuur.

Deze reis is alleen als groep te boeken. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Inbegrepen:

  • 8 x overnachting op basis van half pension in 2 persoons kamers.
  • excursies zoals omschreven.
  • Afscheidskoffietafel in Nederland op de 9e dag.
  • Tol en parkeergelden.
  • Reis per luxe comfort class touringcar met chauffeur/reisleider.

Niet inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Entree’s en gids kosten.
  • Reis en annuleringsverzekering (Deze zijn af te sluiten via JARA Travel)
  • Toeslag 1 pers. kamer

De opstapplaatsen voor deze reis worden aangepast aan het aantal boekingen. De locaties hebben wij door het gehele land en we zorgen ervoor dat u bij instappen in de juiste touringcar zit waardoor u niet meer over hoeft te stappen. informeer bij uw boeking naar de mogelijkheden.

Extra informatie

LandItalië
PlaatsMolveno
1

Dag 1

Via de Duitse autobanen rijden we naar ons overnachtings hotel aan de Duits Oostenrijkse grens. Onderweg zullen we regelmatig pauzeren.
2

Dag 2

Deze dag rijden we door Oostenrijk naar onze bestemming in Italië. In de middag zullen we een bezoek brengen aan de stad Bolzano. Aan het einde van de middag arriveren we in Molveno waar we in zullen checken en het diner gebruiken.
3

Dag 3

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Garda meer. We bezoeken het stadje Riva del Garda. In dit stadje bestaat de mogelijkheid om de barokke kerk en de 3 stadspoorten te bezichtigen. Ook een van de vele terrasjes zijn zeker een bezoek waard. Na dit bezoek rijden we naar Malcesine. Hier bestaat de mogelijkheid om een boottocht te maken naar Limone. (deze is niet inclusief). Vanuit Limone gaat het weer terug naar Molveno
4

Dag 4

Vandaag maakt u kennis met de mooie en ruige natuur van de Brenta Dolomieten. We rijden naar San Lorenzo in Banale en Pinzolo waar u het kerkje van San Viglio kunt bezoeken met zijn prachtige antieke fresco’s. Vervolgen gaan we naar Madonna di Campiglio waar we een prachtig uitzicht hebben op de ruige Brenta Dolomieten. Na dit bezoek rijden we naar Val di Sole-Dimaro en Val di Non, de schitterende appelvallei. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar Molveno.
5

Dag 5

Deze dag bent u vrij in Molveno. Voor diegene die willen kan er vandaag met de cabinelift naar de pradel-Montenara gegaan worden (niet inclusief).
6

Dag 6

Vandaag bezoeken we de stad Trento. Hier is elke donderdag markt en kun je gezellig langs de vele kraampjes wandelen. Bovendien is een bezoek aan het historisch centrum zeker de moeite waard. O.a. het Piazza Duomo het middeleeuwse Palazzo Pretorio zijn zeker aanraders. In de loop van de middag rijden we terug naar Molveno. (Hier bestaat ook de mogelijkheid om o.l.v. een gids een stadswandeling te maken dit is niet inclusief).
7

Dag 7

Vandaag maken we een lange dagtocht door het hooggebergte van de Dolomieten. Via de autobaan richting Bolzano bereiken we Ortiseï, vervolgens rijden we na de koffiestop door naar het hooggebergte. Via Val gardena klimmen we naar dePasso di Selle op een hoogte van 2244 m. Nadien naar de Passo Pordoi (2239 m). Hier heeft u een prachtig uitzicht over de ruige Dolomieten. In de loop van de middag dalen we af en rijden we via Canazei en Val di Fassa terug naar Molveno.
8

Dag 8

Na een vroeg ontbijt gaan we aan de terugreis beginnen. We nemen afscheid van Molveno en rijden in noordelijke richting via Oostenrijk naar ons overnachtings hotel in zuid Duitsland. Onderweg zullen we regelmatig pauzeren.
9

Dag 9

Op de laatste dag van deze mooie reis staat de thuisreis op het programma. Via de duitse autobanen rijden we naar Nederland waar we deze indrukwekkende reis af zullen sluiten met een koffietafel. Nadien wordt u teruggebracht naar de diverse opstapplaatsen.
Molveno

Reis Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating