8 dagen
Reisduur
40 personen
Minimaal aantal
Zomer
Advies reisperiode
Frankrijk, Lourdes
Locatie

8 daagse reis Lourdes

Een bezoek aan Lourdes, de drukst bezochte Mariabedevaartsplaats, is voor iedereen elke keer weer een speciale beleving. Het plaatsje telde vroeger slechts 4000 inwoners, maar na de verschijningen in 1858 is deze plaats uitgegroeid tot een bedevaartsplaats waar jaarlijks circa 5 miljoen pelgrims komen. In 2018 is het 160 jaar geleden dat de verschijningen plaats vonden.

Prijs: (minimaal 40 personen) Op basis van:
€ 669,00 p.p. Volpension / Twee personen op een tweepersoonskamer
€ 170,00 p.p. Toeslag eenpersoonskamer
Vertrek op: Beschikbaarheid:
U kunt als groep zelf de datum bepalen.
Inclusief:
  • Vervoer per luxe touringcar
  • Optimale reisbegeleiding door uw chauffeur / reisleider.
  • Alle vermelde excursies m.u.v. entree gelden.
  • Overnachtingen in 2-persoonskamers o.b.v. vol pension.
  • Volpension (v.a. de eerste dag diner t/m de laatste dag warme lunch)
Exclusief: Kosten voor eigen gebruik.

Extra informatie

PlaatsLourdes
LandFrankrijk
VertrekmaandAug, Juni
1

Dag 1

Via onze opstapplaatsen gaan we vandaag naar ons eerste overnachtingsadres in Nevers, waar we ’s avonds het diner zullen gebruiken en overnachten. De tocht gaat via de Belgische en Franse autobanen. Onderweg zullen regelmatig pauzeren en passeren we ook de stad Parijs.

2

Dag 2

Na het ontbijt gaan we ’s ochtends eerst een bezoek brengen aan het klooster St. Gildard waar Bernadette in een praalgraf ligt. Hierna vervolgen we onze tocht via Bourges, waar we bij de Kathedraal nog zullen pauzeren. ’s Middags gebruiken we de lunch in Argenton sur Creuse. Na de lunch vervolgen we onze tocht via Limoges naar het schilderachtige stadje Rocamadour. Het is prachtig gelegen tegen de rotswand, hier gebruiken we het diner en overnachten we. 

3

Dag 3

In de ochtend brengen we eerst een bezoek aan de Zwarte Madonna van Rocamadour. Hierna vervolgen we onze reis naar het lunchadres in de omgeving van Montauban. In de loop van de middag brengen we nog een bezoek aan de Kathedraal van Auch en op het einde van de middag arriveren we in Lourdes. 

4-6

Het programma in Lourdes

Het programma in Lourdes omvat onder andere een bezoek aan de internationale Heilige Mis, de lichtprocessie, ziekenzegening, rondwandeling langs de Heiligdommen, rondwandeling door Oud Lourdes en middagtocht naar de Pyreneeën.
7

Dag 7

Na het ontbijt verlaten we Lourdes en rijden via de Landes naar Bordeaux en vervolgen we onze terugreis naar ons overnachtingshotel in de buurt van Orleans.

8

Dag 8

Na een vroeg ontbijt rijden we via Parijs naar de omgeving van de Nederlandse grens waar we een diner gebruiken ter afsluiting van deze indrukwekkende reis. Na dit diner rijden we voldaan terug naar onze opstapplaatsen.

In Lourdes verblijven we in het 3*** hotel Stella. Dit onlangs compleet gerenoveerde hotel ligt midden in het centrum van Lourdes. De kamers zijn opnieuw gemeubileerd en zijn allen voorzien van airconditioning, bad/douche en toilet. Het hotel ligt op zo’n 2 minuten lopen van de heiligdommen. Het biedt een heerlijk terras waar op het einde van de dag nog lekker nagetafeld kan worden.

De opstapplaatsen voor deze reis worden aangepast aan het aantal boekingen. De locaties hebben wij door het gehele land en we zorgen ervoor dat u bij instappen in de juiste touringcar zit waardoor u niet meer over hoeft te stappen. informeer bij uw boeking naar de mogelijkheden.

Reis Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating