8 dagen
Reisduur
Individuelen (vanaf 1 persoon)
Minimaal aantal
Frankrijk, Lourdes
Locatie

8 daagse reis Lourdes

Deze 8 daagse reis voert ons door het mooie Frankrijk en bezoeken we de plaatsen waar Bernadette geleefd heeft. Op ons programma staan een bezoek aan het klooster Saint Gildard in Nevers waar Bernadette na de verschijningen naar toe is gegaan en waar ze na haar overlijden in een glazen kist is opgebaard in de kapel van het klooster. Ook bezoeken we de bedevaartsplaats Rocamadour dat bekend is om zijn mooie ligging tegen de rotsen aan de oever van het riviertje de Alzou. Het hoofddoel van deze reis is Lourdes wat we uitgebreid zullen bezoeken. Dit programma staat verderop vermeld.

Prijs:  Op basis van:
€ 695,00 p.p. Volpension / Twee personen op een tweepersoonskamer met douche/toilet
€ 170,00 p.p. Toeslag eenpersoonskamer

Leden van een Seniorenvereniging /KBO, Thebe Extra krijgen € 25,00 p.p. korting

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur/reisleider
 • Overnachtingen op basis van 2 pers. kamers met douche/toilet
 • 1 x overnachting in Nevers
 • 1 x overnachting in Souillac
 • 1 x overnachting in Orleans
 • 4 x overnachting in Lourdes
 • 7 x ontbijt
 • 7 x diner (1 x Nevers, 1 x Souillac, 4 x Lourdes, 1 x Orleans)
 • 7 x lunch (7e dag lunch pakket)
 • 8e dag afscheidsdiner in Nederland

Exclusief:

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lift in Rocamadour € 2,50 p.p.
 • Toeslag 1 pers. kamer € 170,00 p.p.
 • reis en annuleringsverzekering (Deze zijn af te sluiten via JARA Travel)

De opstapplaatsen voor deze reis worden aangepast aan het aantal boekingen. De locaties hebben wij door het gehele land en we zorgen ervoor dat u bij instappen in de juiste touringcar zit waardoor u niet meer over hoeft te stappen. informeer bij uw boeking naar de mogelijkheden.

Vertrek op:
10 augustus 2019

Extra informatie

PlaatsLourdes
LandFrankrijk
VertrekmaandAug
1

Dag 1

Vanaf onze opstapplaats rijden we via de Belgische en Franse autobaan naar onze 1e overnachting in Nevers. Onderweg maken we regelmatig een stop. We passeren de franse hoofdstad Parijs en laat op de middag zullen we in Nevers aankomen. Hier checken we in en gebruiken we het diner.

2

Dag 2

Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan het klooster Saint Gildard waar Bernadette opgebaard ligt. Na dit bezoek vervolgen we onze reis via Bourges waar we een stop zullen maken bij de basiliek en vervolgens via Chatauroux naar het lunchadres in Argenton sur Creuse. Na de lunch rijden we langs Limoges naar het 2e overnachtings adres in Souillac. Hier checken we ook in en gebruiken we het diner.

3

Dag 3

Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan de basiliek en de kapel van de zwarte Madonna van Rocamadour. Na dit bezoek is er nog de gelegenheid om wat te drinken op het terras en vervolgens rijden we verder naar Montech waar we de lunch zullen gebruiken. Na de lunch voert onze reis door de Gascogne en Aquitaine naar Auch voor een bezoek aan de kathedraal die bekend is om zijn mooie houtsnijwerk. In de late middag zullen we arriveren op onze bestemming Lourdes.

4-6

Het programma in Lourdes

Tijdens ons verblijf in Lourdes zullen we diverse excursies/wandelingen maken zodat u alles mee kunt maken. De chauffeur zal een wandeling maken over de Heiligdommen met een bezoek aan de diverse kerken, de Grot, de Baden en u vertellen waar alles te zien en te beleven is. Ook is er de gelegenheid om de Internationale H. Mis in de Pius X basiliek bij te wonen evenals de licht processie, de sacraments processie/ziekenzegening. Ook een rondwandeling door Oud Lourdes met een bezoek aan de plaatsen waar Bernadette gewoond heeft zal niet ontbreken. Tevens maken nog een middagtocht naar Gavarnie gelegen aan de bron van de rivier de Gave in de Pyreneën.
7

Dag 7

Na een vroeg ontbijt verlaten we Lourdes en maken we ons op voor de terugreis naar Nederland. Deze route voert ons door de Lande via Bordeaux naar ons overnachtingshotel in Orleans.
8

Dag 8

Na het ontbijt beginnen we aan de reis naar Nederland. We passeren wederom de hoofdstad van Frankrijk en vervolgens via België naar Nederland. Ter afsluiting van deze reis staat er nog een afscheidsdiner op het programma zodat u voldaan en vol indrukken huiswaarts keert.

Tijdens onze 1e overnachting verblijven we in het Hotel in Nevers, de 2e overnachting is in het plaatsje Souillac. De 3 t/m 6e overnachting in Hotel Stella in Lourdes, de 7e overnachting is in Orleans. Alle hotels zijn voorzien van kamers met douche/toilet.

Reis Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating