5 dagen
Reisduur
Assen, Drente, Nederland
Locatie

5 daagse reis Drente

Tijdens deze reis verblijven we in het all inclusieve hotel de bonte Wever in Assen. Aan de rand van Assen direct gelegen aan één van de oudste bossen van Nederland en vlakbij de historische binnenstad van Assen ligt wellicht het meest complete viersterrenhotel van Nederland.  In De Bonte Wever vindt u een gezellig uitgaanscentrum, verschillende restaurants, een subtropisch zwem- en saunaparadijs, bowling, professioneel fitnesscentrum, vergaderzalen, animatie en meer. Comfort vindt u ook op uw hotelkamer die natuurlijk van alle gemakken is voorzien.
Wat De Bonte Wever extra bijzonder maakt, is de handige all-in formule. Het eten en drinken, toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de bowling, de fitness, de diverse spelactiviteiten en avondentertainment zijn bij de prijs inbegrepen. Er zit altijd iets tussen wat bij u past.

Deze reis is alleen als groep te boeken. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Inclusief:

  • 4 x overnachting in Hotel Bonte Wever in Assen
  • Volpension vanaf 1e dag lunch t/m 5e dag afscheidsdiner
  • All inclusieve tijdens verblijf in hotel Bonte Wever
  • Excursies zoals omschreven in het programma (exclusief entree gelden)
  • Vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur/reisleider

Exclusief:

  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis en annuleringsverzekering (Deze zijn af te sluiten via JARA Travel)
  • Entree’s excursies
  • Toeslag 1-persoonskamer

De opstapplaatsen voor deze reis worden aangepast aan het aantal boekingen. De locaties hebben wij door het gehele land en we zorgen ervoor dat u bij instappen in de juiste touringcar zit waardoor u niet meer over hoeft te stappen. informeer bij uw boeking naar de mogelijkheden.

Extra informatie

PlaatsAssen
LandNederland
1

Dag 1

Vanaf de opstapplaats rijden we naar Giethoorn voor de lunch. Na de lunch krijgt u de gelegenheid om zelf dit mooie authentieke dorp te bezoeken. Na dit bezoek gaan we naar Assen om in te checken in Hotel Bonte Wever in Assen.

2

Museumdorp Orvelte


De voormiddag bent u vrij om van de vele faciliteiten van de Bonte Wever gebruik te maken. Na de lunch gaan we naar het museumdorp Orvelte. Als u door Orvelte loopt ziet en voelt u geschiedenis. Orvelte is het oerdorp van Drenthe. En dat zeggen wij niet zomaar! In een oorkonde uit 1362 wordt het dorp aangeduid als Orvelte. Deze oudste notatie geeft de afkomst van de plaatsnaam aan: het dorp “Over het veld”.Tegenwoordig is Orvelte een monumentendorp en heeft de status beschermd dorpsgezicht. Het is een levendig & gastvrij dorp, waar mensen normaal wonen & werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e-eeuws Drents esdorp uitademt.
3

Kamp Westerbork

Na het ontbijt kunt u gedurende de voormiddag genieten van de vele faciliteiten die de Bonte Wever te bieden heeft. Na de lunch brengen we een bezoek aan kamp Westerbork. In 1971 werden de laatste barakken van kamp Westerbork afgebroken. De historische plek was daardoor nauwelijks meer herkenbaar. Om hier verandering in te brengen heeft begin jaren negentig een herinrichting plaatsgevonden. Taluds en reconstructies geven de oorspronkelijke grootte en plaats van een aantal barakken aan. Oude paden en wegen zijn opnieuw aangelegd. Op de appèl plaats staan De 102.000 stenen: symbool voor de vermoorde gedeporteerden. Op het kampterrein geeft het Nationaal Monument Westerbork op indringende wijze de essentie van kamp Westerbork weer. De Jerusalem Stone, de Tekens in Westerbork en het Verzetsmonument zijn herinneringen aan de tragedie die hier plaatsvond.

4

Gevangenismuseum

Ook vandaag kunt u in de voormiddag gebruik maken van de vele faciliteiten die de Bonte wever te bieden heeft. Na de lunch maken we een excursie naar Veenhuizen. Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop misdadigers gestraft worden, die is door de eeuwen heen flink veranderd. In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Hoe zag een gevangenis er vroeger uit? Hoe ging men om met de gevangenen? Bekijk de maquettes, prenten en historische objecten, zoals een pijnbank en zelfs een radbraakkruis, die laten zien hoe bruut er vroeger gestraft werd…
5

Dag 5

Vandaag staat de thuisreis weer op het programma. Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar de omgeving van Urk voor de lunch. ’s Middags brengen we nog een bezoek aan Harderwijk.
Aan het einde van de middag sluiten we deze indrukwekkende reis af met een diner en gaan we terug naar de opstapplaatsen.

Tijdens deze reis verblijven we in het all-inclusive hotel de bonte Wever in Assen. Aan de rand van Assen direct gelegen aan één van de oudste bossen van Nederland en vlakbij de historische binnenstad van Assen ligt wellicht het meest complete viersterrenhotel van Nederland. In De Bonte Wever vindt u een gezellig uitgaanscentrum, verschillende restaurants, een subtropisch zwem- en saunaparadijs, bowling, professioneel fitnesscentrum, vergaderzalen, animatie en meer. Comfort vindt u ook op uw hotelkamer die natuurlijk van alle gemakken is voorzien.

Wat De Bonte Wever extra bijzonder maakt, is de handige all-in formule. Het eten en drinken, toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de bowling, de fitness, de diverse spelactiviteiten en avondentertainment zijn bij de prijs inbegrepen. Er zit altijd iets tussen wat bij u past.

De Bonte Wever Assen

Reis Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating